Minimal Viable Product

Een minimal viable product (MVP) is de eerste versie van het product of de dienst die je aanbiedt aan de klant op basis van de minimal viable feature set; de set kenmerken die de essentie van je product of dienst bevat en goed genoeg is om aan je klant aan te bieden.

 

 

Een MVP is geen tastbaar en visuele weergave van je product of dienst waarmee je feedback kunt vragen van de klant. Een MVP werkt echt. Is je product of dienst een IT oplossing, dan zijn de koppelingen met de systemen die gegevens moeten leveren gebouwd en getest. Als het een nieuwe procedure is dan zijn de beschrijvingen klaar en zijn de mensen die er mee gaan werken opgeleid. Deze manier van werken heeft verschillende voordelen. Je kunt al snel iets opleveren aan de klant en direct toetsen of je op de goede weg bent. Je kunt uit de feedback van de klant ook direct ophalen wat de belangrijkste onderdelen van je dienst of product zijn, waar je in je volgende iteratie aan gaat werken. Je klant wordt dus een belangrijk onderdeel van je ontwerp en ontwikkelproces. Naast dat je de klant al snel kunt laten zien dat je bezig bent met verbeteren, voorkom je ook dat je iets oplevert dat toch niet voldoet.

 

Meer weten? Neem contact met ons op!

Tags:

Please reload

Recente berichten

May 18, 2018

April 17, 2018

April 13, 2018

April 9, 2018

Please reload

Zoeken op tags
Please reload