De wijkonderneming Als sociaal empower instrument

Nieuwe perspectieven op de Haagse wijkonderneming

 

Recent is een interessant rapport opgeleverd door Kiemkracht en het Landelijk Samenwerkingsverband Actieve Bewoners (LSA) opgeleverd. Een rapport over de vraag: “Hoe kan de gemeente Den Haag de effectiviteit van de strategie ten aanzien van het realiseren van wijkondernemingen verbeteren en daarbij aanhaken bij de veranderende samenleving en de potentie daarvan benutten?”

 

 

 

Het is een goede theoretische onderbouwing van de ervaring die we vanuit Studio The Open Road hebben opgedaan met het opzetten van wijkondernemingen. Zeker het perspectief van de frontlijnwerker is erg herkenbaar. De kern van de frontlijnwerker in het rapport is om de systeemwereld van het stadhuis te verbinden met de leefwereld in de stad. Beide werelden zijn vaak onbekend bij elkaar. 

 

In de Haagse wijk Nieuw Waldeck hebben we stappen gezet om de dialoog tussen die werelden op gang te krijgen. Dat is gelukt met de hulp van de sociaal ondernemers die er nu zitten. We zijn nu met de gemeente in gesprek om te ontdekken hoe we dit nog beter kunnen doen. 

 

Voor nu zijn we trots op ons resultaat en dat Nieuw Waldeck wordt aangehaald in het rapport. (zie pagina 42: Waardevol Ondernemend Waldeck). 

 

Vind hier een link naar het rapport

Please reload

Recente berichten

May 18, 2018

April 17, 2018

April 13, 2018

April 9, 2018

Please reload

Zoeken op tags
Please reload