The Open Road

[Johannes]

Vanaf het laatste weekend van juli ga ik genieten van “The Open Road”. Samen met mijn vriendin reis ik met onze Landcruiser HJ60 vanuit Nederland naar Nepal. De route gaat via Duitsland, Polen, Oekraïne, Roemenië, Bulgarije, Turkije, Iran, Turkmenistan, Oezbekistan, Tadzjikistan, Kirgizstan, China en Nepal. En het laatste stukje naar Mumbai, India waar we de auto op de boot zetten en zelf terugvliegen. We zijn in totaal 3,5 maand onderweg.

 

 

Voorbereiding

Dik twee jaar geleden zijn we gestart met het plannen van deze reis. De laatste maanden zijn we steeds intensiever bezig met het treffen van de voorbereidingen.

 

Het leven onderweg

Zo zijn we het leven onderweg aan het organiseren. We hebben een auto aangeschaft, een Landcruiser HJ60. Deze gave auto zijn we aan het prepareren voor het leven onderweg. We slapen in een tent op het dak. Het is lekker om na een dag in de auto even ergens anders te kunnen vertoeven, al betekent dat naar de tent op het dak van de auto. Het kooktoestel zit niet in de auto zodat we ook in de avondzon kunnen koken terwijl de auto in de schaduw staat. De resterende inrichting van de auto en waar we onze spullen plaatsen is nog een puzzel die we moeten leggen.

 

Kennismaken met de landen

Elke maand zoeken we van een land de route, bezienswaardigheden, visa en andere nodige documenten uit. Dat draagt natuurlijk bij aan de voorpret. We bekijken online en in reisgidsen de mooie wegen waar we overheen rijden en de vele bezienswaardigheden. We doen dit in de volgorde van de reis, dus begonnen met Duitsland en inmiddels zijn we aangekomen in Turkmenistan. Ook koken we elke maand een maaltijd uit deze landen. We waren na vier maanden Oost Europa zeer blij met de Turkse keuken. Zondag staat een Turkmeense stoofpot op het menu. Wij zijn erg benieuwd!

 

De obstakels omzeilen

De route loopt via China omdat Afghanistan en Pakistan op dit moment niet veilig zijn. Nou is China natuurlijk ook niet erg om door heen te gaan, alleen kun je met een auto niet zonder gids door China rijden. We zijn daarom opzoek naar medereizigers met een auto voor dit gedeelte van de reis. De prijs van een reis van twee weken door China was schrikken namelijk. Met een groep wordt het aanzienlijk goedkoper. Of we moeten nog een sponsor vinden voor onze reis. Input hiervoor is welkom ;)!

 

De reis en werk

Komt het uit om 3,5 maand niet actief te zijn voor Studio The Open Road? Nee, dat komt nooit uit. De reis betaalt zich wel dubbel en dwars terug! Het perspectief én de afstand levert veel inspiratie en inbreng voor het bedrijf. Want na 2 jaar voorbereiden en 3,5 maand onderweg in een auto door 14 landen lijkt klantgericht werken in een grote publieke organisatie ineens een andere uitdaging…..

 

Je kan onze reis zeer binnenkort volgen via www.storiestomove.nl

Please reload

Recente berichten

May 18, 2018

April 17, 2018

April 13, 2018

April 9, 2018

Please reload

Zoeken op tags
Please reload